maandag 2 april 2012

Bakken ;-)

Waarom heb ik in vredesnaam bakken als hobby! Waar blijf ik ermee!! LOL! Afgelopen weekend wilde ik mijn nieuwe mal voor fondant uitproberen. Dochterlief wordt op 14 mei 14 jaar. Ik ga extra mijn best doen op een mooie taart. Ze is dol op schoenen dus wilde ik heel graag de mal voor schoenen hebben. Ik had gehoord dat hij niet eenvoudig is om te maken dus heb dit weekend geoefend. Gelukkig bleek het erg mee te vallen.. En wat doe je dan met zo'n schoentje.. juist, je maakt er een taart(je) bij! Ik vond bij de Hema een allerleukste mini springvorm. Het is dus maar een taartje van 12 cm. De cake is ook een uitprobeersel, het is stroopwafelmix. De rozen rondom de taart zijn gemaakt van icing, reuze leuk om te doen! Dit lukt dus gelukkig ook ;-) Verder ben ik ook tevreden over het schoentje. Het was erg leuk om te maken. Omdat ik in plaats van tylose gumpaste heb gebruikt kon ik het schoentje ook in 1 avond maken. Verder heb ik nog koekjes gebakken en versierd. Hierbij moest ik even wat dingen uitproberen. Ik wil het namelijk op school gaan doen voor Moederdag ;-) En.. omdat ik van de taart nog wat mix over had heb ik daar nog een paar mini cupcakes van gemaakt. Maar dan herhaal ik weer wat ik in de eerste regel heb staan... proest.. waar blijf ik ermee!!! 


14 opmerkingen:

 1. Oh.... wat gaaf!! Zal je dochter blij mee zijn. En die koekjes? Wat zit daar op? Het is zo mooi uitgevloeid. Ziet er echt geweldig uit.

  groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerda, op de koekjes zit icing. Dat is op basis van eiwitten, poedersuiker en water en eenvoudig op kleur te maken. Bij de taartenwinkels is ook royal icing te koop, daar hoef je alleen maar water (en kleurstoffen!!) aan toe te voegen. Vreselijk leuk om te doen en voor je het weet heb je er weer een hobby bij ;-)

   Verwijderen
 2. Echt heel gaaf die taart, zal Laura echt heel blij mee zijn. Ik zal de link doorsturen naar Tamara, die houdt hier ook wel van. ;-)

  Lieve groetjes, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Annemiek! De taart voor Laura's verjaardag wordt anders, dit was om even te oefenen met het maken van een schoentje. De taart was trouwens echt superlekker!

   Verwijderen
 3. Hij Alice, deze voorraad is vast op MAAR het volgende te veel aan dit lekkers wil ik best komen halen hoor! LOL geweldig resultaat!
  Je bent vast vaste bezoeker aan de winkel naast Crea... in Geldermalsen.....
  Groet, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Alice,
  Deze voorraad is vast op MAAR het volgende te veel van dit lekkers wil ik best komen halen hoor. LOL
  Je bent vast een vaste bezoeker aan het winkeltje naast Crea... in Geldermalsen...
  Groet, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep! Ze kennen mij daar al! ;-)

   Verwijderen
  2. Yep! Ze kennen mij daar al! ;-)

   Verwijderen
  3. Yep! Ze kennen mij daar al! ;-)

   Verwijderen
  4. Yep! Ze kennen mij daar al! ;-)

   Verwijderen
  5. Yep! Ze kennen mij daar al! ;-)

   Verwijderen
 5. heey alice.

  Ziet er echt spper lekker uit.
  En super lekker uit krijg gelijk trek.
  xxx-jes Tamara

  BeantwoordenVerwijderen