maandag 30 april 2012

Gehaakte bloemen

Ik vind het zo rustgevend om te haken. Zeker met dit heerlijke weer.. lekker achter in de tuin op ons terras. Ik heb vanmiddag een paar bloemen gehaakt. Oranje is niet mijn favoriete kleur maar deze heb ik in een melige bui gehaakt omdat het Koninginnedag is ;-)


dinsdag 24 april 2012

Cards & Things nr. 117

Zijn jullie ook zo blij met het voorjaar? Ik wel.. ondanks dat het nog niet erg warm is maar dat zit er vast aan te komen. Ik ben dol op al het groen wat je nu weer buiten zien. De tuin begint er een stuk gezelliger uit te zien. Op dit moment schijnt een waterig zonnetje dus ik heb mijn bijdrage voor Cards & Things buiten op de foto kunnen zetten.


zondag 22 april 2012

Moederdag

Ik heb net voor mijn werk zitten freubelen ;-)
Ik werk als leraarondersteuner in groep 5/6 en heb iets leuks voor ze bedacht om voor moederdag te maken. Ik bak vandaag zelf de koekjes (op een stokje en de kleine koekjes) en de kinderen gaan ze deze week dan versieren met icing. De koekjes met icing blijven met gemak 1 maand goed, dus dat zit wel goed. Verder moeten ze dan een vaas maken en het geheel in gaan pakken. 
Ik ben niet snel tevreden over wat ik bedenk/maak maar deze mag er wel zijn! LOL!

Cards & Things 116

We hadden afgelopen week bij C&T een sketch-uitdaging, dit heb ik er van gemaakt:


maandag 9 april 2012

BunnyChick

Een van mijn hobby's is haken... ik zag via Pinterest een vreselijk leuk kuiken met een paashaasmutsje op. Dat patroon is te koop maar toen ik ging kijken vond ik hem niet meer leuk... hij is groter als een tennisbal! No way! Ik hou van kleine dingen haken, zoals sleutelhangers. Afijn.. ik ben gisteravond gaan haken en uitproberen. Daar kwam iets uit wat het toch net niet was... vanmorgen ben ik verder gegaan en is BunnyChick ontstaan. Ik zet het patroon hier op mijn blog. Ik zou het leuk vinden om jullie Bunnychicks te zien! Laten jullie even een berichtje achter als je mijn patroon gebruikt? Thanks!!
Patroon “Bunnychick”:

Koppie:
Zet op met geel:
2 lossen, in eerste losse 6 vasten haken
2de r. in iedere vaste 2 vasten = 12 steken
3de r. in iedere 2de vaste 2 vasten = 18 steken
4de r. in iedere 3de vaste 2 vasten = 24 steken
5de-6de rij 24 vasten haken
7de r. iedere 3de en 4de vaste samenhaken = 18 st
8ste r. iedere 2de en 3de vaste samenhaken = 12 st
* gebruik een brad voor de oogjes en vul daarna het koppie met fiberfill.
9de r. iedere 1ste en 2de vaste samenhaken = 6 st.
Afhechten en een draad door de steken doen en aantrekken en afwerken.
Muts: (groen)
Zet op met een andere kleur (eventueel groen zoals hierboven)
2 lossen, in eerste losse 6 vasten haken
2de rij, in iedere 2de vaste 2 vasten haken = 12 st.
3de rij in iedere 2de vaste 2 vasten haken = 18 st.
4de r. in iedere 3de vaste 2 vasten haken = 24 st.
5de r. in iedere vaste 1 vaste haken op twee vasten na, daar haak je 2 vasten in = 26 vasten plus nog een halve vaste haken en afwerken.
Oren: (groen)
2 lossen, in eerste losse 6 vasten haken
2de r. in iedere vaste 2 vasten haken = 12 steken
3de r. in iedere 2de vaste 2 vasten haken = 18 steken
Vouw nu de cirkel dubbel en haak de open kant dicht met halve vasten (6 halve vasten). Dan kom je aan de onderkant, haak hier in de volgende 2 vasten 2 vasten. Nu ben je bij de dichte kant, aan deze kant haak je vasten (4 x) dan ben je bovenaan het oor en haak je in de 2 laatste steken in iedere steek 1 halve vaste. Werk af. En naai de oren bovenop het mutsje.
vleugeltjes (2x) (geel)
2 lossen, in eerste losse 6 vasten haken
2de r. in de eerste 5 vasten 2 vasten haken  = 10 steken.
Werk af en zet ze aan de zijkanten van het mutsje.
Voetjes: (2x)
Haak deze net als de vleugeltjes maar dan in oranje.
Zet ze vast onder het mutsje, een beetje over elkaar heen.
Snaveltje: (2x)
3 lossen, werk keren en 2 vasten maken, daarna afhechten. Draden fink aantrekken en snaveltje in het midden van het koppie vastnaaien.

zondag 8 april 2012

Fijne Paasdagen!

Ok.. de eerste dag is al bijna weer voorbij. Maar toch wens ik jullie nog een fijne 1ste Paasavond plus 2de Paasdag ;-)
Wij hadden vanmorgen onze (jaarlijkse) Paasbrunch. Ik vind het vreselijk leuk om daar dingen voor te maken. Yep.. daar horen dan ook gevulde eieren bij.. en eiersalade. Dit jaar heb ik een Paastaart gemaakt. Ik heb wat foto's gemaakt van de tafel en de taart. Hij was lekker...


Vulling: bovenste laag taart is aardbeienmix, onderste laag is stroopwafelmix. Zo ook voor de minicupcakes gebruikt. De cc met madeliefjes in het gras met een geel hartje is stroopwafelcake en degene met een roze hartje is aardbeiencake. Vreselijk leuk om te maken... ik was vannacht om 02:30 uur klaar.

dinsdag 3 april 2012

C&T nummer 114

Ja ja.. ik ben een keer op tijd! Deze kaart had ik zelfs al voor het weekend af (ik ben een last-minute-mens, dus ik was voor mijn doen erg vroeg! LOL!). We hebben deze week bij Cards &Things een sketch-challenge. 

Gebruikte materialen:
Papier en stempels zijn van Stampin Up!
Twine is van ZoKris (echt de moeite waard.. ze heeft het in veel mooie frisse kleuren!)

maandag 2 april 2012

Bakken ;-)

Waarom heb ik in vredesnaam bakken als hobby! Waar blijf ik ermee!! LOL! Afgelopen weekend wilde ik mijn nieuwe mal voor fondant uitproberen. Dochterlief wordt op 14 mei 14 jaar. Ik ga extra mijn best doen op een mooie taart. Ze is dol op schoenen dus wilde ik heel graag de mal voor schoenen hebben. Ik had gehoord dat hij niet eenvoudig is om te maken dus heb dit weekend geoefend. Gelukkig bleek het erg mee te vallen.. En wat doe je dan met zo'n schoentje.. juist, je maakt er een taart(je) bij! Ik vond bij de Hema een allerleukste mini springvorm. Het is dus maar een taartje van 12 cm. De cake is ook een uitprobeersel, het is stroopwafelmix. De rozen rondom de taart zijn gemaakt van icing, reuze leuk om te doen! Dit lukt dus gelukkig ook ;-) Verder ben ik ook tevreden over het schoentje. Het was erg leuk om te maken. Omdat ik in plaats van tylose gumpaste heb gebruikt kon ik het schoentje ook in 1 avond maken. Verder heb ik nog koekjes gebakken en versierd. Hierbij moest ik even wat dingen uitproberen. Ik wil het namelijk op school gaan doen voor Moederdag ;-) En.. omdat ik van de taart nog wat mix over had heb ik daar nog een paar mini cupcakes van gemaakt. Maar dan herhaal ik weer wat ik in de eerste regel heb staan... proest.. waar blijf ik ermee!!!